Zombie

Metakognitiv terapi og kærestesorger

Jeg er ramt af kærestersorger. Ikke bare lidt, men på fuld styrke, som jeg aldrig har oplevet det før. Jeg er vred, såret og bitter over at blive forladt.

Jeg får derfor ikke skrevet så meget herinde på bloggen, da jeg skriver meget for mig selv omkring mine tanker ved det her brud. Tænker jeg nok skal dele processen med jer, når jeg er kommet mere over på den anden side af sorgen. Men lige nu er det for sårbart, samtidig med jeg skal finde en vej i hvor jeg ikke udleverer ham, men kun mig selv og min sorg.

Men en sød pige mindede mig lige om at jeg mangler at give jer en opdatering på mit metakognitive forløb hos Cektos. Det er faktisk et rimelig passende tidspunkt at få opfrisket metakognitiv terapi for mig selv, da jeg selv kæmper med de negative tanker over mit forliste forhold.

Cektos – en anbefaling

Jeg synes at metakognitiv terapi giver god mening, for de fleste mennesker. Jeg synes virkelig at det giver god mening at arbejde på at ”tænke mindre” – altså gruble mindre end mange mennesker gør, specielt personer med psykiske lidelser gør.

Metakognitiv terapi handler om metoder til hvordan du kan vende tilbage til nuet, i stedet for at gruble.

Du kan gruble dig ned i angst og depression, uanset hvor provokerende det lyder. Men det er jeg overbevist om. Pointen ved metakognitiv terapi er ikke at de negative tanker (de kalder dem trigges tanker) skal forsvinde, men at man skal acceptere dem og vende tilbage til nuet. Alle mennesker har trigger tanker, men alle formår ikke at lade dem være.

Min fejl har været at jeg har fået det meget bedre, og jeg derfor har haft svært ved at finde motivationen til at få øvet mig på teknikkerne. Det bider mig i r….. nu når jeg rent faktisk kunne bruge det til at afhjælpe mine negative tanker omkring ”hvorfor jeg ikke var nok/god nok til min ekskæreste”.

Men i forhold til min angst har jeg været meget bedre til at sige ”Hej angst, jeg står lige at laver mad, så du kan bare være her, men jeg fokuserer på noget andet” eller ligefrem handle på tankerne og så derefter slippe dem. Det er nemmere sagt end gjort, men jeg har virkelig fået øjnene op for hvor vigtigt det er at blive i nuet og gruble mindre.

MEN!

Jeg har dog et stort MEN! – jeg tror ikke metakognitive terapeuter nødvendigvis er enige med denne holdning. Men det her er min blog og derfor helt og holdent min mening.

Jeg har som sagt gået til psykolog, gruppeterapi eller lignende siden jeg var 11 år, dvs. i mere end halvdelen af mit liv. 16 år helt præcist, med få pauser selvfølgelig.

Men jeg ville ikke have undværet det, for det har været en del af min rejse og min udvikling. Jeg har reflekteret så meget over mig selv at jeg udmærket godt ved hvem jeg vil være, hvad mine fejl er og hvordan jeg kan arbejde med dem (og det har ikke virket nok på min angst). Og jeg gider ikke mere terapi i den forstand lige nu, derfor valgte jeg et metakognitivt forløb i stedet. I kan også læse en uddybende begrundelse for mit valg her.

Men jeg synes virkelig folk skal arbejde med sine problematikker – gerne før man vælger metakognitiv terapi. Jeg ser selv en rivende udvikling hos en veninde, der går til psykolog nu og arbejder på at ændre de sider af sig selv, som hun selv finder problematisk. Hun kan sagtens finde ud af at leve i nuet, men manglede hjælp til at arbejde med sig selv. Det er en fantastisk rejse at følge med i.

Derfor mener JEG ikke at metakognitiv terapi er for alle, hvert fald ikke for en start.

Men har du forsøgt andre ting og har du arbejdet med dig selv. Så er metakognitiv terapi et fantastisk ”værktøj”/tankegang til at tænke mindre og derfor leve i nuet. Det er en kæmpe anbefaling herfra. Jeg har været glad for at få implementeret denne tankegang også. Jeg bruger selv styrketræning og at strikke som gode aktiviteter der giver mit hovede ro og lader mig være i nuet.

Jeg skal selv i gang igen med at bruge teknikkerne jeg har lært hos Cektos. Jeg skal selvfølgelig reflekteresover hvorfor det gik galt, for det er en del af min personlighed at reflektere, men der skal også leves i nuet og tilføjes en masse gode stunder – jeg bruger metakognitiv terapi til at øve mig til at blive bedre til selv at vælge mine tidspunkter hvor jeg må gruble og reflektere. Han kommer ikke tilbage, for han er ikke klar til at arbejde sig hen i mod mig, men jeg kommer stærkere ud på den anden side, uanset smerten jeg går igennem nu.

Tak til Cektos, for et fantastisk lærerigt forløb.

 

Bruger meget gerne tid på gulvet, da det er med til at grounde mig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zombie