Ama - pædagogstuderende i Ghana

Hunde og angst

Go’ Aften Danmark på TV 2, havde torsdag fokus på hvordan dyr hjalp en mand ud af depressionen, og det gav mig inspirationen til at skrive dette indlæg. Nemlig om hvordan min hund hjælper mig.

Jeg er vokset op med hund og har altid ønsket mig min egen, når det engang passede ind i mit liv. For når man har hund skal man være hjemme meget af tiden og tage sig af hundens behov.

 

Lillia med Max, da vi lige havde fået ham

 

Men pludselig synes jeg en hund passede ind i vores liv, og så gik jeg ellers i krig med at overtale kæresten til at vi skulle have en lille hund, jeg kunne have med mig alle steder. Han ville have en stor en og jeg en lille hyggelig hund. Jeg undersøgte internettet og fik ham overtalt til at køre ud og kigge på en malteser.
Han var lige så hurtigt solgt som jeg var og derfor tog vi ham med hjem og navngav ham Max.

 

Max med i tasken nytårsaften

Men jeg ønskede mig en hund fordi jeg er så meget hjemme fra mit studie, på grund af min sygemelding. Mit studie er forlænget og jeg har derfor ikke lige så mange timer som normalt.

I hverdagen betyder han for mig at jeg kommer mere ud og får lidt ro fra mit tankespind omkring sygdom og angst. Han gør at selvom jeg har det rigtig skidt og har svært ved at overkomme dagen, så har jeg stadig et ansvar hele dagen. Jeg finder samtidig en ro, når jeg bare går tur med ham, gerne med en lydbog eller en podcast i ørene. Samtidig får jeg på den måde også rørt mig lidt mere end ellers.

Max giver mig også en form for tryghed, ofte når jeg bliver ængstelig tager jeg ham op på skødet og aer med ham, for på den måde at grounde lidt og komme tilbage til virkeligheden.

Jeg er også begyndt at bruge ham i min løbetræning og min plan er at vi skal kunne løbe 5km sammen om nogle måneder. Han sikrer jeg kommer ud og derfor kan jeg lige så godt bruge tiden på at løbe. Lige pt. løber jeg kun på et fodboldbane hvor han er fri og selv kan vælge om han vil løbe med, indtil hans krop er færdigudviklet. Planen er han senere kan løbe med mig rundt om kronborg og andre steder, med sele på.

 

Max med på løbetur på fodboldbanen

Jeg kan kun anbefale at få en hund hvis man har angst og er meget hjemme. Det giver virkelig en effekt i min hverdag og jeg knus elsker ham, så jeg tror han er helt træt af mig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ama - pædagogstuderende i Ghana