Eksamen og teenage Mia

Eksamensangst når du lider af angst

Jeg har i dag været til mit sidste metakognitive gruppe forløb, jeg skal lige reflektere og finde vej i min proces, så kommer der mere om mine overvejelser omkring det. Det her skal dog handle om medicin og eksamensangst.
Jeg har tidligere skrevet ud at jeg ville være medicin fri inden 1. juli 2019. Læs her. Men dette må jeg trække i mig igen, da jeg bliver nødt til at lytte til min krop. Det både irriterer mig og samtidig tænker jeg: sådan er det, mit velbefindende er vigtigst.

Men sagen er den at jeg ikke kan sove om natten, fordi min krop og mit hovede er mega meget på overarbejde. Det betyder at tankerne kører rundt, jeg har hjertebanken, jeg ryster, er urolig og har mega kvalme – alle mine angstsymptomer. Som leder videre til at jeg har svært ved at spise ordentligt, og derfor får jeg kastet mig over alt for meget slik og usunde ting – hvorfor er det bare nemmere at få ned?

Men ja, sådan har det altid været for mig i eksamensperioder, jeg bliver simpelthen så usikker og angst for om jeg er god nok, hver evig eneste gang. Hvilket stresser mig helt vildt og resultere i øget angst og små angstanfald. Jeg bliver kortluntet og en mindre god mor, kæreste og veninde.

Alle bliver nervøse op til eksamen, det er jeg ikke i tvivl om, men for mig med angst bliver nervøsiteten sidestillet med angst og derfor reagere min krop med at skabe angstanfald, give mig uro og gøre mig klar til at flygte eller kæmpe, præcis som hvis der var en rigtig fare på færde. Det største problem ved det her, er at jeg får sindsygt svært ved at koncentrere mig mens det står på, fordi tankerne kører på alt der kan gå alt. Det gør eksamenslæsningen ekstra svær for mig og derfor skal jeg virkelig øve mig på at handle på trods af angsten.
På eksamens dagen er jeg nået dertil hvor jeg tager en beroligende, for bare at kunne holde ud at være til på dagen, og det er okay for mig lige nu. Jeg er ikke pro medicin, men erkender når noget er gavnligt for mig i situationen. Har rigtig meget at sige om dette emne og tænker en af de kommende indlæg skal være omkring netop medicinering af psykisk sygdom.

Men grundet eksamensstress er tidspunktet bare ikke lige nu, hvor jeg oveni skal nedtrappe medicin og få seponeringssymptomer (abstinenser efter medicinen), som jeg har skrevet om her. Jeg skulle dog meget gerne være færdig med mine to eksamener 21. juni og derfra håber jeg at fortsætte min medicin udtrapning.

 

Vand skulle være beroligende ikke?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamen og teenage Mia