Hvor fanden er systemet?

Vægtstigning – en konsekvens af sygdom

Da jeg fik udskrevet mine første piller mod angst. At kalde dem kukkuk piller, var en måde at arbejde med følelsen af jeg var ved at blive skør.

 

Dette indlæg er skrevet på vej i toget i morges og skal handle om min vægt.

Øv hvor gør det ondt. Denne sygdom og sygemelding har indtil videre kostet mig 4,8 kg på plus siden. Om medicinen også spiller en rolle, ved jeg ikke. Men puha det var hårdt at stige på vægten til morgen og se det høje tal.

Knap 5 kg, lyder måske ikke af meget, men det føles som endnu en konsekvens jeg skal leve med grundet min angst og jeg har gennem en længere periode kunne se min vægt langsomt stige og stige. Hvis jeg fortsætter sådan her, vil den stige endnu mere.

Sidste forår og start sommer trænede jeg op til CPH halvmarathon og løb ca. 22 km om ugen, jeg var så tilfreds med min krop som jeg nogensinde kan huske at have været og nu har det manglende løb og manglende aktivitet grundet sygemelding, så gjort at jeg har taget knap 5 kg på.

Sygemelding

Sygemeldingen kom fordi jeg pludselig manglede overskud, ikke turde gå ud af min dør og primært brugte alt min tid i min seng uden fjernsyn eller noget, for selv det at se fjernsyn kunne jeg ikke overskue, det var for meget stimulation. Min seng er min tryghed og den gav mig ro da det var allerværst – den var min tilflugtssted når verden blev for overvældende, når angsten åd mig indefra.
Jeg stoppede med at løbe fordi jeg blev så bange for at falde om, hvis jeg nu ikke havde spist nok eller fået nok væske. Den overbevisning kæmper jeg stadig med, men er så småt kommet i gang med at løbe igen, sammen med Max.

De to ovenstående faktorer og evt. medicinen tror jeg er grunden til min vægt øgning. Det er stadig et slag i ansigtet, da der så bare er endnu en ting min angst har ødelagt for mig. Føler mig virkelig stor og tyk.

Nårh men nu er planen så at jeg skal af med fire kilo inden 15. maj, da det er det app’en weightcontrol anbefaler mig. Jeg ved jo godt som hovedregel hvad jeg skal gøre for at tabe mig og min primære inspiration vil komme fra konceptet sense, deres hjemmeside er her. Synes det er et nemt og overskueligt koncept at følge. Derudover skal der løbes lidt, dog er drømmen lige nu – kun at kunne løbe 5 km., da allerede det er et kæmpe skridt for mig. Det kan læses her. Så 28 april, skal jeg kunne løbe 5 km.

Sæt i gang.

Dette billede er fra da jeg var tyndest i sommer og mest tilfreds med min krop. Kjolen strammer nu og jeg vil tilbage til den.

 

2 kommentarer

  • Det er meget normalt at tage på når man starter på angst piller. Har selv været på dem i 5 år – er på udtrapning. Og i den periode har jeg taget 15 kg på. De gør at det er sværere at tabe sig, at du spiser mere / eller føler mindre mæthed og ja så er man jo ikke altid helt oplagt til motion når man er på pillerne.

    Jeg er på 25mg om dagen nu – jeg var på 100mg om dagen , er begyndt at træne ca 2-3 gange om ugen og det er først nu, på 25mg, at min krop ee begyndt at tabe sig igen.

    Jeg troede aldrig det ville vende og jeg var så ked af det. Jeg læste flere begyndte at tabe sig når de stoppede, og følte mig utilstrækkelig fordi jeg ikke var klar til at smide dem og troede aldrig jeg ville blive det, men over de sidste 8 mdr er jeg udtrappet – meget meget stille og roligt og tænker at smide de sidste mg her til sommer.

    Du er sej at dele dine bekymringer og kender godt det der med af distancere med at kalde det noget andet end det er – jeg kalder det mine humør piller 😊

    Keep up your coolness! 💪🏽✌🏽

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FrkHoff

      Ja det er det desværre. Men jeg håber ved at allerede begynde nu, inden jeg når længere op i vægt at jeg måske kan nå at “skadesforebygge” hvis man kan kalde det det.
      Jeg er virkelig bange for at blive tyk og have endnu en ting at kæmpe med, synes nemlig allerede jeg har rigeligt at kæmpe med.

      Men tak for at dele din historie, så har jeg da håb forude, når jeg en dag skal trappe ud af medicinen, desværre er der ikke udsigt til det kommer til at ske foreløbig.
      Jeg tager noget andet medicin end dig, hvor højeste dosis er 20 mg., som jeg er på nu. og blev nærmest lovet, man ikke tog på af det her. Men lige nu går det kun den forkerte vej og hvis et seriøs indsats med vægttab ikke virker nu, så kan man da sige at min psykiater har løjet for mig.

      Tak for din motiverende kommentar.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor fanden er systemet?