Tomhed og jalousi

Panikangst og de andre angst former.

I forbindelse med terapien, bliver vi nogen gange bedt om at tegne. Tegning er ikke min stærke side.

Så er det tid til en introduktion til mine forskellige angstformer, da dette danner baggrunden for min nuværende situation.

Min primære diagnose er panikangst, dernæst kommer agorafobi og angsten for angsten. Sekundært lider jeg af både social angst og generaliseret angst.

Man skalerer angst fra 1-10, hvor 1 er ingen angst og 10 er virkelig panik. 

Mine panikanfald viser sig på skalaen af 8,9 og 10 og udmunder sig i tanker som “shit nu dør jeg”, “nu falder jeg om”, “jeg går i panik og mister mig selv nu”. Jeg er i situationen overbevist om at det er nu der sker mig noget dårligt og jeg kan meget sjældent stoppe dem selv, uden hjælp fra mine tætteste.
Det er grundet min panikangst at jeg ikke tør træne mere, for tænk hvis jeg faldt død om af væskemangel og kalorie mangel.

Disse tanker er så overvældende at jeg ved siden af har udviklet agorafobi og angsten for angsten, som for mig betyder at jeg er helt vildt bange for at være fanget i situationer, hvor jeg ikke kan komme ud.
Det mest belastende i hverdagen er at jeg i en lang periode ikke har kørt alene med tog, men som jeg nævnte i går, er det en ting jeg øver mig på. Men også situationer som fly, koncerter, forældremøder, komsammen, er rigtig svære, da jeg også her føler at jeg ikke bare kan forlade situationen og alle ville kigge på mig og undre sig hvis jeg forlod det eller ville opdage hvis jeg fik et angstanfald.

Man er ikke i tvivl når jeg får de voldsomme angstanfald, da jeg ryster, græder, hyperventilere og panikker. 

Det leder videre til den sociale angst, som er lidt anderledes fra mange andre med socialangst. Jeg er meget socialt anlagt og jeg går ud blandt andre mennesker. Men jeg bruger alt for meget tid på at tænke hvad andre kunne tænke om mig, om jeg nu bevæger mig rigtigt, ser normal ud, snakker rigtigt, virker sød og imødekommende, er en god mor i andres øjne, virker klog osv.

Mine tanker er ofte – ikke være dum og ikke vække opsigt.

Det er blandt andet disse tanker jeg forsøger at gøre op med ved hjælp af bloggen, for logisk set skal mit liv ikke styres udfra hvad andre måske tænker om mig. 

Min generaliseret angst viser sig ved at jeg skal have kontrol, jeg skal planlægge alting og folk skal helst ikke lave om på planerne når vi har lavet dem, for så bliver jeg ængstelig. Det er helt ned til små ting som hvad tid vi spiser eller hvad tid vi skal afsted.
Jeg planlægger både ting på kort sigt, men også alt for meget ud i fremtiden. Jeg skal lære at leve i nuet, for det andet giver mig mentalt stress, som er med udløser til min angst.

Det var en kort introduktion til nogle af alle de angst tanker jeg desværre har dagligt.

Angst er ulogisk og mit rationelle jeg ved godt at når et angst anfald kommer, så dør jeg heller ikke denne gang. Men angsten gør at jeg ikke kan lukke følelsen ned.

 

Dette citat er virkelig rammende for hvordan det for mig er at lide af angst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomhed og jalousi