Tøseweekend

Langtidsamning

Okay? Skal vi ikke lige blive enige om en ting? – amning er det mest naturlige i hele verden – også langtidsamning! Endda mere naturligt end at drikke et glas komælk, som altså er en anden babys (kalvens) mælk!

Grunden til at jeg tager emnet op er at Sarah Louise har skrevet et blogindlæg om hun ammer sin yngste søn, som kan læses her. Hun får nogle grimme kommentarer med på vejen. Selv en radiostation er ude og “skamme” hende. Det er simpelthen ikke okay!

Man skal gøre hvad man har lyst til og hvad der føles rigtigt og naturligt for en. Det kan ikke være rigtigt at amning skal nedgøres på denne måde. I Danmark er normen højst et år, men WHO anbefaler to år eller længere. Amning har så mange fordele med sig, både fysisk og psykisk for mor og barn.

Min amning

Jeg ammede selv mon datter til hun var 2,5 år, hvorfor? Fordi det føltes rigtigt og fordi det var det mest naturlige i verden, det gav os så meget ro og nærvær i hverdagen. Jeg elsker at amme og savner stadig den nærhed det gav os.

Når jeg på psykiatrisk har skulle tegne et billede af et lykkeligt øjeblik i mit liv, så har jeg tegnet amningen af min datter. For jeg var virkelig lykkelig, når vi kunne connecte på denne måde. Vi elskede det, os begge to. Selvom det kostede en masse af min søvn. Men jeg ville ikke bytte det for noget. Det var så rigtigt og så rart.
En måned efter jeg stoppede med at amme min datter, kom angsten blæsende tilbage, efter ni år uden – det siger lidt om hvor stærkt amningen og glædeshormonet der udskilles ved amningen er. 

Folk skal gøre hvad der føles rigtigt for dem og stoppe med at dømme andre for at tage et andet valg. 

Go go langtidsammere! I har min fulde opbakning! 

Lidt billeder af vores amningsrejse.

4 kommentarer

  • Helena

    Synes også bare folk skal gøre hvad de har lyst til, det er jo det mest naturlige i verden og meget smukt. Jeg har ammet begge mine børn fuldt til 6 mdr og derefter delvist til 2 år, det har aldrig været min farvorit ting det med at amme og når de nærmede sig to år begyndte det at irritere mig og være en ubehagelig fornemmelse at amme der hjorde mig irriteret men hvis man kan og har lyst er det fint og hvis man ikke har er det ogsaa fint.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FrkHoff

      Dejligt med så åben en holdning, det er den jeg synes er så vigtig, da der skal være plads til alle 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sigurd Lomholt

    Jeg synes da ikke barnet ser særligt gammelt ud.
    Det er en løgn/fordom der er fortalt så mange gange at det er blevet en uantastelig sandhed at langtidsamning kaster et hav af ulykker ned over barnet. Det er også en udbredt fordom blandt fagpersonale som pædagoger.
    Sandheden er bare at det er sundt for både barn og mor. Der findes mange studier.
    Så bare klø på.
    Tak for en god blog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FrkHoff

      Jeg stoppede med at amme da hun var 2,5 år gammel.

      Du har nemlig helt ret, det er så vigtigt at få ændret holdninger hos fagpersoner.

      Og tusinde tak for de pæne ord

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tøseweekend