Farvel Max.

Vores rejse til Ghana

En morgen i sengen

23. april 2019 var det et år siden min datter og jeg rejste til Ghana. Jeg ville vise hende landet hvor hendes far og jeg mødte hinanden, landet som har givet hende mellemnavnet Ama, som betyder lørdag på Ghanesisk og er måden man i Ghana navngiver børn. Det kan også læses her.

Planen var at vi skulle ned og indsamle empiri på en skole/børnehave til min eksamensopgave, men da vi ankom bliver jeg oplyst af skolen at de holder ferie i alt den tid vi er dernede og vi derfor ikke kan komme i den skole/børnehave som eller var planen. Jeg kunne dermed indsamle min empiri og min datter kunne få en kæmpe oplevelse i at tilbringe fire uger sammen med børn fra en anden kultur. Desværre blev det ikke sådan, da de holdte ferie.

Men vi boede dog midt i “slummen” i Ghana, i det rigtige Ghana, hvor hun med sit manglende engelske sprog skulle være kreativ for at kommunikere og lege med de andre børn. Men det var fantastisk at se hvor hurtigt børn fanger hinanden og begynder at lege sammen uden et verbalt sprog, de fandt deres interne sprog, som de sammen brugte til at lege. Legetøj findes ikke på samme måde som vi kender det her i Danmark og det gav hende virkelig muligheden for at skulle opfinde sine egne lege og være kreativ.

 

Vi var også en kort tur til en anden by, hvor Lillia deltog i lørdagsskolen.

Derudover havde jeg hende med ud og se den skole for gadebørn som hendes far og jeg arbejde de seks måneder vi tilbragte dernede, desværre holdte de også ferie, så jeg fik kun hilst på lederen og sagt hej til nogle nye børn. Derudover var vi med i en kampagne for pigers rettigheder til at gå i skole selvom de er gravide eller har fået børn. Et emne som jeg selv synes er ekstremt vigtigt, da det jo er mit liv som det ser ud lige nu. Studerende og mor.

 

I Ghanesisk fjernsyn til interview

Derudover brugte vi rigtig mange dage ved at leje os ind på en pool kort fra den by vi boede i, jeg fik løbet en her del i varmen med Lillia i en babyjogger og jeg tror de synes jeg var kugle skør, for det første ser du ikke mange løbe og sket ingen med en klapvogn og her kom jeg og gjorder begge ting.

 

Det var en rigtig hård tur for min angst, men når jeg tænker tilbage på situationen, tænker jeg primært kun positive tanker om nogle rigtig hyggelige uger med min datter.

 

De var allesammen meget imødekommende overfor Lillia.

2 kommentarer

  • kwame@danquah.dk

    Dejligt at læse noget positiv om Ghana, mit fødeland. Bare en lille rettelse; Lørdag hedder Memeneda på Twi. Ama er det navn du får hvis du er pige og født på en lørdag. Jeg hedder Kwame fordi jeg er en dreng der er født på en lørdag.
    Tak for en god blog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FrkHoff

      Jeg har nærmest kun positivt at sige om landet, det har lagt baggrund for en masse positive minder for mig 🙂
      Godt du skriver, så vi kan få rettet denne misforståelse.

      tak for de pæne ord.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel Max.